Rikshem AB

Rikshem AB

SVERIGE

Rikshem AB

Rikshem AB är ett av Sveriges största privata bostadsbolag som erbjuder boenden på orter över hela Sverige. De äger bostäder och samhällsfastigheter och är en långsiktig samarbetspartner till kommuner, regioner och statliga myndigheter. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF Tjänstepension AB.

UppdragsgivareRikshem AB
AdressKlara Södra Kyrkogata 1 Stockholm
Tidpunkt 2022
Bransch Bostadsbolag
ArkitektEgnell/Allard
SystemSamba
Arbetsplatser82 st.
Fotograf Magnus Anesund
BTKon AB

Btkon

SVERIGE

Btkon

Uppdraget var att skapa ett kontor som är funktionellt, flexibelt och modernt, där människan är i fokus så att det är lätt att träffas och arbeta. Önskemål fanns om olika typer av mötesplatser för såväl sittande som stående möten.
Resultatet blev ett öppet och luftigt kontor med en skandinavisk och modern design baserad på naturmaterial, ljust trä och varma färger.

UppdragsgivareBTKon AB
AdressHammarby Kajgata 12 Stockholm
Tidpunkt 2019
BranschByggnadskonstruktioner
ArkitektAB Evert Lindelöf Stockholm
ProjektledareInterstudio
SystemSnitsa - Sansa och A-series
Arbetsplatser20 st.
Fotograf Lasse Olsson
Rights & Brands

Rights & Brands

SVERIGE

Rights & Brands

I de mer publika delarna som kök, lounger och mötesrum har fokus på designen varit att representera Rights & Brands verksamhet i en blandning av seriositet och lekfullhet. Idén här har varit att lyfta fram Rights & Brands som det ledande licensingföretaget av nordisk design och berättarkonst av stor konstnärlig kvalitet. Mycket av designarbetet har därför handlat om hur man visar upp företagets produkter och varumärken. Vi vill i det nya kontoret visa kvalitet före kvantitet. Vi fokuserade därför på att skapa en design som snarare refererar till hur museum visar sina samlingar än till hur en butik gör det. För att visa upp Rights & Brands kvalitet har vi valt att på valda delar av kontoret förstora tryck och visa på det enorma hantverk som ligger i varje liten detalj och linje i de varumärkena Rights & Brands förmedlar. Lösa möbler följer den föreslagna färgskalan medan fasta möbler görs i furu betsad mot ljus gran för att förstärka det nordiska.

UppdragsgivareRights & Brands
AdressRosenlundsgatan 31 Stockholm
Tidpunkt 2019
Bransch Licens- och publiceringsbyrå
Arkitekt Anders Berensson Architects
ProjektledareWallensteen & Co
System Snitsa och A-serien
Arbetsplatser 28 st.
FotografLasse Olsson Foto
1 4

Futur Pension

SVERIGE

Futur Pension, Stockholm

Futur Pension är ett svenskt försäkringsbolag som erbjuder privatpersoner och företag helhetslösningar inom tjänstepension, kapitalförsäkring, privatpension och livförsäkring. Futur Pension har cirka 180 000 privatkunder och cirka 15 000 företagskunder.

Uppdragsgivare Futur Pension
Adress Linnégatan 18 Stockholm
Tidpunkt 2020
Fotograf Lasse Olsson Foto
Arkitekt Whyte Lilja
Projektledare Wallensteen & Co
Antal arbetsplatser 90st
System Snitsa & Snitsa XL