Nya soffor

Soffsystem Mood!
Design Andreas Sture & Kristofer Jonsson / White

Mood är en nätt modulmöbelserie med mycket god komfort ämnad för kontorets sociala platser. Modulerna kan kopplas samman och formas efter rummets förutsättningar idag men också formas om när behoven förändras i framtiden.

Moods förutsättningar att leva länge är mycket goda med en konstruktion som underlättar vid renovering och ett mjukt samtida- men också otidsenligt formspråk. Modulerna har genomgående smulspringor och släta ytor som är enkla att hålla rent.

Mood gör dig på gott humör och får dig att känna dig välkommen.

Soffsystem Cross!
Design Helena Allard & Johanna Egnell / EgnellAllard Design Studio

– Sättet vi använder kontoret på har förändrats i grunden, vilket gör att vi behöver tänka ännu mer på hur kontoret ska användas. Loungen har fått en renässans och tanken med Cross var att göra en nätt soffa som går att bygga på i moduler och är skön att sitta länge i.

En hybrid för såväl hem- som publika miljöer.

– Designen med ett kors i dynan och en knapp i mitten är en snygg detalj som håller tyget på plats. För oss var det viktigt att använda trädetaljer. Dels ur ett designperspektiv, men också för att knyta an till SA Möblers långa tradition av kontorsmöbler i trä, säger Johanna Egnell.

Foto: Lasse Olsson Photo