Rulla längst upp
Dela

E.C. DAHLS

Carlsberg beslutade i november 2014 att investera i ett nytt bryggeri och ölcenter i Trondheim. Detta är en av de största investeringarna i Ringnes historia och ger staden en ny attraktion.
Ringnes etablerade ett nytt bryggeri och ett nytt ölcenter med mikrobryggeri , pub, restaurang, besökscenter och konferensfaciliteter på E.C. Dahls Bryggeri, Strandveien 71. Dessutom ges det möjlighet för omfattande kunskapsöverföring mellan professionella bryggerier, hemmabryggare, ölintresserade och forskning när ölcentrum öppnades 2016. I april 2015 gick också Brooklyn Brewery in som partner i E.C. Dahls bryggeri.

E.C. Dahls bryggeri grundades av Erich Christian Dahl 1856, i Trondheim. Året därpå lanserade bryggeriet sin första öl – en Bayer bryggt av bryggmästare Kristoffer Olsen. E.C. Dahls bryggeri blev snart det största bryggeriet i regionen. År 1966 fusionerades bryggeriet med Aktiebryggeriet på Lademoen, där de håller till än idag. Ett antal ölsorter som Export, Bock, Bjør och Bayerøl har bryggts under årens lopp och Norges största ölsuccé Lysholmer kom 1983. Den välkända Dahl-pilsen bryggs fortfarande.
Från och med hösten 2016 serveras återigen innovativa brygder. Bryggmästare Wolfgang Lindell har fått sällskap av Brooklyn Brewery för att skapa en ny serie öl som kombinerar det bästa av bryggeritraditionerna med Brooklyns innovation. De tre första har döpts till Lamo Wit, Pepra Saison og Bolt IPA

Uppdragsgivare: E.C. Dahls Bryggeri AS
Adress: Strandveien 71, Trondheim
Tidpunkt: 2016
Bransch: Bryggeri, pub & restaurang
Projektledare: Ronny Wulff, Ringnes AS
Möbelserie: A-serien

Fotograf: Ronny Wulf

BILDER